Извършваме цялостни ремонти на дисплеи за лаптопи, при това експресно, в присъствието на клиента. Разполагаме с части на склад и опитни специалисти, които ще направят индивидуална оферта за поправка съобразена с модела,сложността на изпълнение и изискванията на клиента. В тази статия ще опишем най-честите „симптоми“ на повредена матрица, както и решения за диагностициране и поправка. Препоръчваме диагностиката да се извърши в сервиз като нашия, с налични резервни части, където всичко да се тества пред вас!

Тъмен екран на лаптоп

тъмен екран на лаптоп
Ако дисплея е тъмен, но по него се забелязва изображение (при насочване на силна светлина към екрана) вероятно проблема се корени в подсветката. Ако имате късмет ще бъдат просто разкачени конектори, които трябва да се свържат, в противен случай прибягваме към тестваме на матрицата, инвертора и лентовия кабел.

При дефектна матрица:

  • смяна с нова, заменя се веднага, пред вас. Офертата се формира спрямо цената на дисплея и цената за труд, посочена в ценовата листа. Точната матрица ще откриете в онлайн магазина ни screen.bg. Нужно е само да напишете в търсачката модела на лаптопа или номера на матрицата, който ще откриете на гърба й (нужно е да се разглобят капаците, за да се стигне до него, изглежда по този начин пр.N156BGGE, B133,LTN156)
  • При CCFL матриците е възможно да се смени само подсветката(лампата), цена за смяна на подсветка ще откриете в ценовата ни листа.

при проблем с инвертора – смяна с нов или работещ втора употреба

при проблем с LCD кабела – смяна с нов или работещ втора употреба

липса на картина / черен екран на лаптоп

Случва се при повреден видео чип на дънната платка. Лаптопа работи, вентилаторите въртят, има индикации за стартиране, но няма картина. В такива случаи препоръчваме смяна на дънна платка. Колеги предлагат презапояване на чипа, но ние не го препоръчваме, защото при подобен тип ремонти не може да се даде гаранция и често проблема се появява отново, кратък период след поправката. В частни случаи е дефектирала матрица или рам памет(лаптопа не стартира изобщо), което се установява по време на диагностиката.

Бял екран на лаптоп

Бял екран на лаптопа
Най-честата причина за бял екран е слаба или липсваща връзка между лентовия кабел и матрицата. Не изключваме дефектна матрица или дънна платка като възможни повреди. Установява се след диагностика и единственото решение е замяна на частта.

зелени, червени точки по екрана – изгорели пиксели

червен пиксел
Не подлежи на ремонт – единствено решение – смяна на матрица

счупена матрица на лаптоп

счупен дисплей на лаптоп
В следствие на механичен удар – нужна е смяна с нова или работеща втора употреба

хоризонтални, вертикални линии на екрана

Вертикални линии екран на лаптоп
Най-вероятно повредена управляваща платка на матрицата – решението е смяна с нов дисплей

трептене / премигване на дисплея на лаптоп

Лоша връзка между lcd кабела и инветора, в повечето случаи е повреден инвертор. Решението е смяна с нов или работещ такъв втора употреба. Не е изключен и проблем с дънната платка.

Посочените проблеми и решенията им са описани от нас, за да предоставим на клиента, възможност да се запознае с предлаганите от нас сервизни услуги, както и да получи приблизителна цена за очакващия го ремонт. . Можем да дадем конкретна оферта единствено след направена диагностика! При нужда от помощ, може да ни потърсите в онлайн чата (долу в дясно) или на телефоните за контакт.