В тази статия ще разгледаме най-често срещаните причини за повреда на дисплей и как да разберем, че матрицата ни я очаква смяна.Смяна на повреден дисплей вече е изгодно, за разлика от преди години, когато ремонта струваше, почти колкото нов лаптоп.счупен дисплей

Преди да правим каквото и да е, е нужно да се уверим, че проблема е в дисплея. Най-лесния начин, да разберем това е да се свържем с реномиран сервиз за лаптопи, където да извършат диагностика. Нашата фирма притежава специална техника и софтуер за откриване на проблеми. Техниците ни са професионалисти, които ще изготвят цялостен репорт, с подробен опис на откритите дефекти, както и варианти за ремонт със съответната цена.

Основна причина за смяна на матрица е повреда в следствие на механичен удар. В повечето случаи матрицата не може да бъде поправена, тъй като при удара стъклото й се уврежда (напуква, разтича), а то не може да бъде подменено, защото е най-важната част от дисплея. Трябва да имате предвид че матрица, екран и дисплей са едно и също нещо, тъй като при повечето магазини са дадени с различните им имена. Нашата фирма, поставя клиента на първо място и обсъжда всички възможни варианти за ремонт като можем да ви предложим както нови матрици така и втора употреба.

В случай че сте имали късмет, матрицата да остане неповредена, все пак проверете внимателно за пукнатини по корпуса особено при пантите, защото след време може да се окаже, че заради тази пукнатина ще повредите сериозно задния капак, пантите или дори дисплея.

Фабричен дефект или старост е другата причина за смяна на матрица. Проблемите се характеризират с размазване на цветове, намален контраст, тъмни отенъци в ъглите, трептене, което е особено вредно за очите и други проблеми. Тогава смяната е препоръчителна,  добре да се свържете с нас защото някои от по-старите модели лаптопи са с лампова подсветка и ако тя бъде подменена проблема ще се реши с по-малко средства. За повече информация виж смяна на ccfl лампа.

Сблъскваме се често с разнообразни повреди, но смяната на матрици е сред най-често срещаните ремонти. Бъдете особено внимателни и пазете лаптопа си. Ако проблема е вече на лице, свържете се с нас да го обсъдим по телефона или директно в офиса ни. Може да се възползвате и от онлайн чата, който ще видите долу в дясно на вашия дисплей. Предпочитаме комуникация през чат системата ни защото за броени минути ще получите ясна и точна цена за ремонта, който ви предстои.