термо пастаТермо паста и термопад са основни елементи използвани при профилактика на лаптопи. Имат ключова роля в охлаждащата система, служейки за проводник на топлина между чипа и радиатора на процесора или видео картата.

Редовната им подмяна се налага, защото с времето пастата изсъхва и престава да върши работата си на проводник, съответно температурите в системата се повишават и е напълно възможно появяването на дефект в следствие на прегряване. При ремонт използваме само качествени термо пасти, за да сме сигурни, че няма да ви се наложи нова профилактика в близко бъдеще. Ключа към намаляването на системната температура се крие в правилното поставяне на пастата. Нашите сервизни техници изпълняват тази работа изключително прецизно. При допусната грешка, се рискува здравето на процесора, затова избягвайте да извършвате профилактика сами, освен ако не знаете много добре какво правите.

Може да разберете, че лаптопа ви се нуждае от профилактика на охладителната система и поставяне на нова термо паста, когато повишената температура се усеща и върху корпуса, увеличен шум от вентилаторите. Крайната фаза е автоматично изключване при достигане на максимална температура. Имайте в предвид, че не всички лаптопи имат тази защита. При първи съмнения в охлаждането си, прибегнете към сервиз. При нас всичко се извършва буквално пред погледа на клиента, за да бъдете сигурни, че всичко е направено по-правилата.