Извършваме подмяна на клавиши/бутони и ремонт на всякакви клавиатури за лаптоп. Ето малко повече информация:

Изключително неприятно е използването на клавиатура, с повредени клавиши. Работата с такъв компонент е невъзможна и се налага ремонт или смяна на клавиатурата . При повече от 3-4 повредени клавиша, не е лошо да се направи калкулация колко би струвало да се смени цялата клавиатура с нова. Все пак има модели лаптопи, тези с палмрест, при които смяната е сложна и си заслужава ремонт дори при 5-6 счупени клавиша или механика ( key retainer )

В следващите редове, ще опишем как се сменят клавиши на клавиатура, а вие преценете сами дали цялата операция си струва усилията.

Клавиатурата за лаптоп е с различна структура от тази за настолен компютър. Всеки бутон има три компонента – keycap(самият бутон), key pad(в средата на снимката), key retainer(механика).

структура на бутон за клавиатура на лаптопАко някой от трите елемента е счупен, то той трябва задължително да бъде заменен !

Най-отдолу се намира key retainer, в него се поставя key pad-а и чак след това самият бутон (keycap)

laptop key retainerВеднъж щом всичко е на мястото си, с лек натиск пробвайте да захванете трите елемента. Когато е готово ще чуете леко щракване, ако това не се случи, вероятно сте пропуснали нещо или структурата на клавиатурата ви е различна. За да сте сигурни, че всичко е наред, сравнете механиката на извадения клавиш, с някой здрав. Разстоянието между бутоните е много малко и операцията по поставянето на елементите, отнема доста време.

В нашия сервиз извършваме ремонт на клавиатура за лаптоп – смяна на копчета/клавиши, решаване на проблеми с механиката.

Ремонт на 1 клавиш/ бутон ( смяна копче или смяна механика или друго )20 лв. на бр. 

Ремонт на 2-5 клавиша/ бутона ( смяна копче или смяна механика или друго )15 лв. на бр.

Ремонт на 6-10 клавиша/ бутона ( смяна копче или смяна механика или друго )10 лв. на бр.

* – Възможно е да имате повече от един повреден клавиш, затова преди да пристъпите към ремонт на клавиатурата е по-добре да сравните цените за нова клавиатура за лаптоп от нашия елетронен магазин.

Смяна на клавиатура за лаптоп – /цена за труд/ – 40лв.

Смяна на клавиатура за лаптоп – труден монтаж (това са клавиатури с рамки при които се изисква разделяне на клавиатурата от рамката. Цената се определя за всеки модел след оглед в сервиза /цена за труд/ – 100лв.

Смяна на клавиатура за лаптоп – на лаптопи Apple  – 150-250 лв. / само за труд, зависи от модела /