Изключително неприятно е използването на клавиатура, с повредени клавиши. Работата с такъв компонент е невъзможна и се налага ремонт или смяна на клавиатурата . Когато повече от 3-4 бутона не работят, ремонта им става неизгоден, тъй като отнема много време за нас и разходи за вас. Ако 5 клавиша са повредени, то подмяната им ще струва, колкото закупуването на нова клавиатура. В следващите редове, ще опишем как се сменят клавиши на клавиатура, а вие преценете сами дали цялата операция си струва усилията.

Клавиатурата за лаптоп е с различна структура от тази за настолен компютър. Всеки бутон има три компонента – keycap(самият бутон), key pad(в средата на снимката), key retainer(механика).

структура на бутон за клавиатура на лаптопАко някой от трите елемента е счупен, то той трябва задължително да бъде заменен !

Най-отдолу се намира key retainer, в него се поставя key pad-а и чак след това самият бутон (keycap)

laptop key retainerВеднъж щом всичко е на мястото си, с лек натиск пробвайте да захванете трите елемента. Когато е готово ще чуете леко щракване, ако това не се случи, вероятно сте пропуснали нещо или структурата на клавиатурата ви е различна. За да сте сигурни, че всичко е наред, сравнете механиката на извадения клавиш, с някой здрав. Разстоянието между бутоните е много малко и операцията по поставянето на елементите, отнема доста време.

В нашия сервиз извършваме ремонт на клавиатура за лаптоп – смяна на копчета, решаване на проблеми с механиката.

Ремонт на 1 клавиш/ бутон ( смяна копче или смяна механика или друго )10 лв

* – Възможно е да имате повече от един повреден клавиш, затова преди да пристъпите към ремонт на клавиатурата е по-добре да сравните цените за нова клавиатура за лаптоп от нашия елетронен магазин.

Смяна на клавиатура за лаптоп – /цена за труд/ – 30-50 лв.

Смяна на клавиатура за лаптоп – труден монтаж (това са клавиатури с рамки при които се изисква разделяне на клавиатурата от рамката. Цената се определя за всеки модел след оглед в сервиза /цена за труд/ – 90 лв.

Смяна на клавиатура за лаптоп – на лаптопи Apple  – 100-200 лв . / само за труд, зависи от модела /