От Lenovo ни съветват да използваме G50-30 с операционна система Windows 8.1. Както на много други хора, така и на мен, не ми харесва идеята друг да ми казва какво да правя с лаптопа си. Ако искате да инсталирате Windows 7 на Lenovo G50-30 тази статия е за вас.

Проблема с инсталацията идва от ACPI (Advanced Configuration and Power Interface). Нужно е да ъпдейтнем версията на биоса до поне A7CN27WW или най-добре до последната налична. Към днешна дата това е A7CN40WW. Обновяване (флашването на биоса) става по лесен начин, с посоченото .exe.Обикновено този модел лаптоп идва без ОС, може да инсталирате Windows 8.1 за да стартирате софтуера за флашване.  Програма ще разпознае всичко налично и ще започне флашването. ВАЖНО!! По време на ъпдейта не изключвайте компютъра, също така не трябва да има свързани неща през USB. Ако нещо се обърка рискувате да повредите сериозно машината си. Правите всичко това на собствена отговорност!

След успешното флашване, изключете лаптопа. При този модел влизането в Биоса става, чрез Novo бутона, който се намира в близост до конектора за захранването.

Lenovo g50-30 Novo butonКомпютъра ще се включи и ще излезе този надпис

Bios setup

Посочете BIOS Setup. След което отидете на менюто Exit

OS optimized defaultsИзберете от OS Optimized Defaults Win7 OS. Следва да заредим настройките като натиснем Load Default Settings.

Load optimized deffТъй като инсталатора на 7-цата среща някои проблеми с USB 3.0 е добре инсталацията да премине под USB 2.0. Настройката се намира под Configuration менюто USB mode.

usb 3.0Остава да запаметим настройките и да започнем инсталацията на Windows 7. Драйвъри за Lenovo g50-30 windows 7 тук !

Ако не можете да се справите сами или не искате да рискувате с флашването на BIOS-а, ние можем да направим това вместо вас. Имаме опит с подобни инсталации. Свържете се с нас за повече информация.